Letrozol ultra


Nyt tiistaina 18.9. oli Letrozol ultra, jossa katsottiin miten ensimmäinen lääkekierto on lähtenyt käyntiin. Ultra tehtiin kp 10. Tällä kertaa en oikeastaan osannut edes jännittää, kun on jo muutaman kerrat sörkitty niin tietää ettei se sen kummallisempi juttu ole. Ultrassa kaikki oli oikeastaan just niin kuin pitikin olla.

Minua etukäteen jännitti kaksi asiaa. Ensimmäisenä se, että jos mitään kummallisempaa muutosta ei ole lääke tehnyt, niin mikä hyöty tästä kokeilusta oikeastaan edes on. Toinen asia mikä mietitytti oli se, kun monilla tuntuu olevan sivuvaikutuksena limakalvojen heikentyminen, mikä puolestaan estää sitten kiinnittymistä.

Ultra sujui todella hyvin ja meillä (eli mulla, lekurilla ja sairaanhoitajalla) oli jopa, sanoisinko oikeastaan aika hauskat 15 minuuttia. Lääkäri ultratessaan kysyi, miten on tässä kierossa päästy hommailee ja no vastaus on aika puhdas nolla, kun ukko sattuu olemaan toisessa maassa. Siinä sitten lääkäri naureskeli että pitääkö vihjata, että tarvitseeko tuuraajaa enemmän kotiin kuin töihin. Ja muutenkin naureskeltiin, että onko tiedossa, että tähän lasten tekoon yleensä tarvitaan se kaksi ihmistä kuitenkin. Tuuri kävi, että näillä näkymin ovis on perjantaina ja myös silloin Nikon pitäisi tulla vihdoin kotiin.

Ultrassa näkyi kaksi kypsynyttä munarakkulaa. Toisella puolella 14mm ja toisella puolella 16mm kokoinen munarakkula. Fiilis oli kyllä superiloinen tuon jälkeen, kun nyt pitäisi olla parempi mahdollisuus siihen, että jompikumpi lähtee hedelmöittymään. Tai toki se, että kaksoset saattavat tulla! Huhhu, ajatuskin kaksosista saa sydämen pamppailemaan. Tiedän mahdollisuuden siihen olevan aika pieni, ja minulle todellakin riittää mainiosti se yksi lapsi kerrallaan. Mutta jos tämmöinen pääsee käymään, niin tottakai otamme kaiken ilolla vastaan.

Sivuvaikutuksia lääkkeestä ei onneksi kauheasti tullut. Lievää herkkyyttä ja pientä päänsärkyä oli lääkkeenotto päivinä. Eli aika pienellä selvittiin ainakin tämä kierto, verrattuna siihen mihin kaikkeen olin varautunut. Jatkossa, kun lääkkeestä oli noin hyvä vaste, syön sitä vain joka toinen kierto koska tehot säilyvät välikiertoihin kyllä. Ensiviikosta on vielä verikoe, jolla varmistetaan että ovis varmasti on ollut.

Nyt toivotaan, että perjantaina ei ole liian myöhäistä oviksen suhteen ja tämä jäisi ensimmäiseksi ja viimeiseksi lääkekierroksi. Vaikka tämä kierto ei plussaa toisi, on minulla helpottunut fiilis siitä että lääke toimii hyvin ja tässä on monta kiertoa testattavana.

Nyt ei muuta kuin jännäämään 😊


Kommentit

  1. mullaki noi letrot on hyvi kasvattanu munarakkulan mut vaa yhen kerrallaan :D toivottavasti onnistais eikä tarvis jatkaa enää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ite olin ihan tyytyväinen et oli 2 ku ovuloin kuitenki aina ni ei ois sit oikee mitää hyldyttäny muuten :)

      Poista

Lähetä kommentti