Keskenmeno



Ajattelin tässä piakkoin julkaista hieman toisenlaisen postauksen ja iloisemman uutisen, mutta elämä päätti toisin. Joku on saattanut huomata, että lapsettomuusblogini on ollut hieman hiljaisempi viime aikoina ja ihmetellyt miksi en ole päivittänyt hoitojen tilannetta.

Tosiaan joulukuun alkupuolella tapahtui se, mitä me olimme pitkään ja hartaasti toivoneet. Raskaustesti vihdoin ja viimein näytti positiivista tulosta. Kyseinen päivä oli unohtumaton ja ihan äärettömän kiitollinen olen, että sen sain kokea. Raskaudesta oli tarkoitus tehdä tarkempi postaus riskiviikkojen päätyttyä, mutta ihan sinne asti meidän Mustikka ei jaksanut. Itse raskausaika sujui ihan normaalisti. Pahoinvointia oli alkuun ja olin ihan äärettömän väsynyt koko ajan. Mitään isompaa ei ollut eli sen suhteen kaikki oli ihan jees.

Meidän ensimmäinen ultra oli 27.12.18 päksissä, katsotaan aina alku tilanne, kun on hoitoja ollut apuna raskauden suhteen. Tuolloin viikkoja piti olla 7+4, mutta ultrassa sikiö vastasi viikkoja 6+5. Sydän kuitenkin löi ja sanottiin, että on normaalia, ettei vastaa täysin viikkoja, kun aina ei ole varmuutta hedelmöitysajankohdasta yms. Tuo melko pitkäkin heitto jäi itseä kyllä hieman kaihertamaan koska kierto on aina säännöllinen ja en itse oikein uskonut siihen, että yhtäkkiä olisi ollut kierron pituus jotenkin poikkeava. Ei auttanut kuin jäädä katsomaan mitä tapahtuu.

Tuosta ultrasta tasan viikon kuluttua meidän pieni mytty oli lopettanut kasvunsa. Tosin tähän aikaan emme sitä vielä tienneet koska kaikki jatkui ihan normaalisti. Pari viikkoa myöhemmin oli taas ultra Äitiyspolin tarjoamana Lahden keskustassa. Kyseinen ultra oli alusta loppuun asti kauhua. Alkuun meitä tuli hakemaan varsin jännittynyt lääkäri ja jo heti vastaanotolla tuli semmoinen kummallinen fiilis lääkäristä, ettei hänellä olisi ollut hajuakaan mitä nyt tehdään. Hän siinä kyseli vointia ja sain alkaa riisuutumaan ultrausta varten. Ensin hän teki mielettömän kivuliaan sisätutkimuksen (mikä ei yleensä ennen tätä eikä tämän jälkeen ole sattunut). Sen jälkeen hän ultraa minua noin 10 minuuttia. Ainoa mitä lääkäri  ultran aikana osasi minulle sanoa on. ” Kyllä täällä tyyppi näkyy”, kun kysyin et onko siellä enää ketään.

Ensinnäkin viikkoja piti olla reilu 9 tai jopa 10 jos sikiö olisi kirinyt viikot kiinni. Sikiöltä ei ultrasta löydetty sydänääniä minkä kyseinen lääkäri laittoi vanhojen laitteiden piikkiin pelkästään. Sanoi vielä, että meille riittää, kun siellä joku näkyy. Tässä vaiheessa itse aloin huolestumaan, että nyt ei kyllä ole alansa ammattilainen paikalla. Jos syke on näkynyt jo varhain kyllä sen kuuluisi näkyä, jos on näkyäkseen. Ultran jälkeen kysyin, että miltä viikot näyttivät, vieläkö tulee jäljessä? Lääkäri oli hetken hiljaa ja sanoi mitan ja sen vastaavaan 7+5 raskausviikkoa. Istahdin takaisin alas ja aloin kyselemään, etteihän se niin paljoa voi heittää, jos kaikki olisi kunnossa. Ja sanoin Nikolle, että ei tästä vauvaa enää taida meille tulla. Lääkäri kun oli ulapalla kuin lumiukko niin sanoin minulle, että joo eihän sen kuuluisi näin paljoa heittää ihan hölmistyneenä. Ja siis tämä oli ainoa asia minkä lääkäri osasi tuossa hetkessä meille sanoa. No hän laittoi lähetteen päksiin, kuulemma viikon sisällä pääsen tutkittavaksi mikä on tilanne. Sieltä sitten lähdettiin jokseenkin hämmentyneenä ja järkyttyneenä varsinkin lääkärin ammattitaidottomuudesta ja siitä, että jouduin käytännössä itse itselleni toteamaan keskenmenon. Lääkäri ei missään vaiheessa katsonut neuvolakorttiani eikä tähän päivään mennessä omakannassa ole merkkiäkään käynnistäni tuolla. Neuvolaan soitin tapahtuneesta samalla, kun peruin seuraavan ajan ja sieltä käskettiin tehdä valitus mikä on työnalla. 


Kotiin päästyämme oli aika iso hämmennys päällä siitä, että mitä hittoa just tapahtui. Oli tosi sekava olo, kun itse tiesin, että muusta kuin keskenmenosta ei voi olla kyse, mutta surutyötä oli mahdoton aloittaa koska kukaan ei sitä meille ollut todennut. Ja lääkäri kun oli kokematon niin myös viimeiseen asti toivoi, että olisiko huono ultraus vain syynä mahdollisille huonoille tuloksille.

Ahdisti aika paljon, se että tuossa tilanteessa vielä olisi viikko pitänyt elää epätietoisena. Ihmettelin tätä muutenkin, kun vastaavia tapauksissa ollut tässä ja yleensä on päästy heti eteenpäin sairaalaan katsomaan tilanne. Sisko sitten varasi meille ajan seuraavalle päivälle yksityiselle Terveystaloon ultraan. Kokemus tuosta oli huomattavasti parempi, vaikka lopputulos oli yhtä surullinen. Helpotti kuitenkin todella paljon päästä osaavan ihmisen vastaanotolle, joka osasi sanoa oikealla tavalla mikä tilanne oli. Saatiin myös lähete heti Päksiin Naistentaudeille. Hän myös ihmetteli, miksei edellisenä päivänä päästy jo, kun nimenomaa näin sen olisi kuulunut mennä.

Päksissä vielä kolmannen kerran ultrattiin ja varmistettiin keskenmeno. Sain kotiin tyhjennys lääkkeet, mitkä ei valitettavasti heti tehonnut ja jouduin seuraavana päivänä hakea uuden satsin ja sitten alkoi tapahtua. Kivut ja varsinkin vuoto oli omalla kohdalla aivan karmeita. Reilut 12h vuosin, kun saavista kaatais ja se tuntuu olossa edelleen. Tuosta kamalasta yöstä on nyt aikaa viikko. Uskon, että kun anemiaa hoidettiin jo ennen raskautta, niin noin runsas vuoto on siksi ollut aika koettelemus, kun hävisi varmasti loputkin raudat sen sileän tien.

Meillä fiilis on ollut ihan kohtalaisen hyvä kuitenkin. Itse varsinkin, oli tosi varuillaan koko ajan ja yritti varautua tähän. Olo ei ole ollenkaan katkera vaan toiveikas, että tästä vielä noustaan. Fyysisesti tämä oli todella rankka koettelemus ja olen Nikolle niin kiitollinen, kun on kaiken hoitanut niin, että minulla on hyvä. Saimme ohjeeksi odottaa yhdet kuukautiset, ja sitten yrityksen saa taas aloittaa. Sairaalassa ehdin nähdä jo lapsettomuuspolin hoitajan ja hän on meihin yhteydessä eli päästään heti takaisin hoitoihin, kun kroppa vain sen sallii. Fiilis uudesta raskaudesta on tosi ristiriitainen kuitenkin. Tavallaan odotan sitä innolla, että pääsen sen kokemaan uudestaan, mutta ajatuskin toisesta keskenmenosta meinaa viedä järjen. Sain neuvon neuvolapsykologista ja sille ajattelin mennä ennen uutta raskautta, ettei vaikuttaisin siihen, sitten niin voimakkaasti. 


Kiitos kaikille, jotka on olleet meidän raskaudessa ja surussa mukana. Olemme saaneet paljon tsemppejä ja olen päässyt juttelemaan saman kokeneiden kanssa, mistä on ollut iso apu, ettei ole yksin tämän asian kanssa.

Iso hali kaikille, jotka tämän tien ovat läpi käyneet ❤ Saa laittaa viestiä tilanteesta, ja miten mahdollinen uusi raskaus on sujunut keskenmenon jälkeen.

Kommentit

  1. Suuret osanotot teidän menetykseen! Aivan kauhealta kuulostaa tuo teidän ensimmäinen ultraus. On aivan käsittämätöntä, että näinkin herkkiä asioita hoitaa noin ammattitaidottomia ja epäempaattisia lääkäreitä. Itselläni on keskenmenoja takana kuusi, joista viisi on tullut esikoisen ja toisen lapsemme välissä, viimeisin km menneeltä syksyltä. Omat onnistuneet raskaudet ovat sujuneet ilman mitään vaikeuksia aina rv41 saakka ja äärettömän kiitollinen olen molemmista lapsistani. Toivon onnea ja plussatuulia teille jatkossa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti! Samaa olen pohtinut,että miten nimenomaan äitiyspolilla voi olla kokematon ultraaja (itse siis vielä mainitsi ettei hänelle ole kokemusta ultrasta).. Taitaa lääkäreillä olla sitten surkeat perehdytykset. Olisihan se neuvolankin puolesta ollut fiksumpaa laittaa minut jollekin toiselle. Ihana,että teillä kuitenki 2 lasta ❤ Itseä jännittää jo ihan hitosti se,että mitä jos tämä toistuu tai pystyykö nauttia raskaudesta ollenkaan.

      Poista
  2. sun blogi meni just heti seurantaan, täällä kanssa samat kamppailut meneillään. Ennestään on jo yksi kohta 10v poitsu, mutta uuden miehen kanssa 4vuotta taisteltu ja ainut raskaus joka lähti käyntiin päätyi tuulimunaan.. Isosti jaksuja ja onnen tuulia ❤ -sipatsuikkeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän suuresti!❤ Oletteko edenneet hoitoihin vai ihan omin voimin menneet? Tuo on kyllä niin epäreilua, kun jo raskaudesta saa taistella ja sitten kamppailu ei vielä päätykkään siihen 😓 Isot tsempit sinne myös ❤

      Poista
    2. Joo mentiin viime vuoden lopulla Helsinkiin yksityiselle ja mitään syytä ei löytynyt, letrotselit ja irroituspiikit otettiin käyttöön, pari kuukautta kokeiltiin ja nyt joulun ja muiden menojen takia otettiin hengähdyspaussi. Maaliskuussa alkaa taas 'ahkerampi' yritys. �� sä oot vissiin tykänny tuosta Lahden kunnallisesta?

      Poista
    3. Okei joo välillä on hyvä pitää taukoa ja keskittyä muuhunkin. Me ollaan joo päksissä hoidoissa missä tosin vaa kevyitä hoitoja tehdään. Todella ollaan tykätty paikasta 😊

      Poista
  3. Mulla toinen raskaus meni kesken. Ja se meni n. viikolla 11. Siitä raskaudesta oli ehkä kamalin pahoinvointi (minkä näin kuuden raskauden jälkeen voin sanoa). Menin varhaisultraan jossa lääkäri tutki ja sanoi että "joo täällä on ollut kaksi mutta toi toinen on jo menehtynyt ja varmaan toi toinenkin tosta pian". Olin ihan shokissa, että mitä? Kaksi? Ja miten voi olettaa, että toinenkin kuolee jos syke kerran oli?
    Siitä meni 5 päivää kun mies oli juuri ulkomailla ja heräsin yöllä vessaan. Ja huomasin, että siinä se nyt oli, verta tuli ihan järkyttävästi. Oli aika orpo olo todeta se yksin ja vielä yöllä.
    Sain uuden ajan ultraan ja lääkäri vain hörähti "Juuh ei täällä enää mitään ole". Aha okei, kiitos.
    Sain myös tyhjennyslääkkeet ja lähdin kotiin. Itkin koko kotimatkan ja olin aika maissa. Olin siihen asti aina ajatellut että ei keskenmeno nyt niin vakava asia ole. Ja Olin väärässä.
    Keskenmenon jälkeen tuli pian raskaaksi ja saimme toisen pojan. Tämän jälkeen tulin taas raskaaksi ja kuulin odottavani tyttöä. Loppuun asti jännitin voiko olla niin täydellistä, että saan vielä tytön. Rakenneultrassa ei nähty tytön suuria suonia kunnolla, mutta kun oli siitä seuraava ja ylimääräinen ultra oli minulla taas tämä lääkäri ketä keskenmenonkin oli todennut. Hän todella vauhdikkaasti tutki vain ja sanoi että kaikki on hyvin. Sitten tuli se päivä kun tyttömme syntyi ja vauhdilla. Hän sinertyi heti synnytyksen jälkeen ja hänet vietiin pois. Myöhemmin selvisi että hänellä oli paha synnynnäinen sydänvika ja se suoni mikä kuljettaa happea sydämestä keuhkoille oli lähes olematon. Jos tämä olisi todettu jo raskausvaiheessa (niinkuinmelkein todettiin) Minut olisi ohjattu Helsinkiin synnyttämään ja asialle ehkä oltaisiin voitu tehdä jotain. Meidän tyttö jaksoi elää vain yhden päivän. Hänen nimensä oli Katariina.
    Tämän raskauden jälkeen jouduin lääkäriin kun vuoto oli niin runsasta ja jouduin taas tämän typerän ultralääkärin vastaanotolle. Ja hän yllätykseksi olikin hyvin pahoillaan ja totesi että olisi ainakin se reikä sydämessä pitänyt nähdä.
    Tämän tapauksen jälkeen seuraavissa raskauksissa pääsin tyksiin ultraan ja siellä on tutkittu hyvin ja tarkasti. Katariinan jälkeen saimme Anton pojan ja vielä luojalta lahjan toisen tytön mitä niin vielä toivoimme. Nyt hän on jo 1vuoden ja meidän perhe on valmis.
    Pahoittelen että näin pitkän jutun kirjotin. Mutta halusin vain sanoa että kaikesta voi selvitä, ja aika todellakin parantaa haavoja. Musiikki ja sureminen sekä itkeminen auttoi itsellä. Samoin asioista puhuminen, puhuminen ja puhuminen. Sekä usko Jumalaan.
    Toivon teille kovin kaikkea hyvää ja onnea. Toivon kovasti ettet enää joudu kokemaan keskenmenoa, tai mitään sinnepäinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä ja siitä, että jaoit minulle suuret kokemukseksi. Todella hurjia asioita olette joutuneet kokemaan. Todella ihanaa, että olette myös lapsia ja onnistumisia saaneet matkalle mukaan. Tuollaisten kokemuksien jälkeen lapset ovat varmasti entistäkin arvokkaampia❤ Teidän matka on kyllä pysäyttävä ja toi minulle paljon voimia siihen, että onnistumisiakin tulee eikä saa jäädä pelkäämään! Kiitos,kun jaoit osan vahvuudestasi eteenpäin ❤

      Poista
  4. Olen tosi pahoillani keskenmenosta, sekä tuosta ikävästä kokemuksesta ammattitaidottoman lääkärin vastaanotolla. ��

    Minulla ja miehelläni on jo kolme lasta, mutta neljännen raskauden alkuvaiheessa, jotain rv7+, sain valitettavasti keskenmenon. Pieni möykky valui verenvuodon seassa vessanpönttöön.�� Se oli kyllä surullista aikaa. Olimme suunnitelleet neljättä lasta ja olimme onnellisia, että tulin raskaaksi. Olen sairastanut vuosikausia endometrioosia ja ensimmäistä lastamme yritimme vuoden tuloksetta. Silloun minulta poistettiin leikkauksessa endometrioosipesäkkeitä, jotka estivät raskauden alkamisen. Leikkauksen jälkeen tulin raskaaksi heti ensimmäisestä kuukautiskierrosta! ❤ Meillä on lasten ikäerot noin 2 vuotta kullakin juurikin sen takia, että olemme pelänneet endometrioosin uusiutumista. Ei ne seuraavatkaan raskaudet ole ihan helposti alkaneet. Meillä on kuitenkin ollut onnea, että nuo kolme lasta ollaan tähän maailmaan saatu. ❤ Keskenmenosta on jo nelisen vuotta ja silloin päätettiin, että unohdetaan vauvahaaveet. Nyt tosin olemme tulleet taas siihen tilanteeseen, että olisimme valmiit uuteen raskauteen ja neljännen lapsen syntymään. Ikää minulla on jo 37v, joten alkaa olla viime hetket käsillä, jos vielä kerran raskaaksi haluaa tulla. Ja haluaisin sitä niin kovasti! ❤
    Toivon sinulle ja miehellesi paljon onnea uuden raskauden yritykseen! ❤❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Kurja kuulla, että keskenmenoja näköjään mahtuu onnistuneiden raskautumisien väliin helpostikkin. Ihana, että lapsia kuitenkin suotu ja nyt vain uutta luomaan ❤ Tsemppiä jatkoon!

      Poista
  5. Voimia toivon kovasti ja toivoa tulevaan. Facesta löytyy ryhmä Odotan sinua jos haluat sinne liittyä. Perustin ryhmän itse kun koin kkm rv 17 ja menetimme niin odotetun pienemme ❤ Tuolla ryhmässä saa haaveilla uudesta plussasta km/kkm/kohtukuoleman jälkeen saa kysellä, valittaa, itkeä ja kaikkea maan ja taivaan väliltä! Ryhmä on ollut itselleni ja monelle muulle tosi tärkeä menetyksen jälkeen. Tervetuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempistä ja tiedosta tuosta ryhmästä. Täytyykin liittyä! 😊

      Poista
    2. Hei en jostain syystä löydä ryhmää. Saisitkohan jotain kautta laitettua minulle linkin mistä liittyä?

      Poista
    3. Mä oon tosi huono noissa linkityksissä mut yritän nyt https://www.facebook.com/groups/734953553298370/
      Ryhmä pitäs löytyä myös keskenmeno kohtukuolema hakusanoilla facesta.

      Poista
  6. Voi harmi miten kaikki meni teidän kohdalla :(
    Jospa tällä teidän pienellä möykyllä olisi tärkeä tehtävä uuden vauvan suojelusenkelinä ❤️

    VastaaPoista
  7. Voi miten teille on voinut käydä lähes samoin kuin meille ja ihan samaan aikaan :( Voimia surun keskelle!
    Sain ICSI:n 1.PAS:sista plussan 16.12 ja 18.1 alkoi vuoto rv 8+5 ja vauvahaaveemme kariutui siihen.. Ihan hirveä kokemus, jota en toivo edes pahimmalle vihamiehelle..
    Toivottavasti teille ja meille uusi plussa tulee nopeasti ja saadaan vauvat syliin asti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kurjuus sentään. Olen pahoillani ❤ Ei auta ku mennä eteenpäin ja ajatella uutta vauvaa. Lohtu kun hoidoissa voi jatkaa,kaikilla ei ole sitäkään mahdollisuutta ❤ Tsemppiä jatkoon!

      Poista
  8. ♥️ ikävää lukea näitä. Meillä on myös 2015 elokuusta asti yritystä. Ei yhden yhtäkään tärppiä. Ei mitään. Olo on jotenkin niin tyhjä. Vaikka mulla on 12vuotias poika ja ihana rakas onkin. Niin olisin halunnut hänelle veljiä/siskoja. Ikää alkaa olemaan jo 35, ja on tietynlainen paniikki. Me ei olla oltu missään hoidoissa, meidät on ktllä tutkittu ja kaikki pitäisi olla kunnossa. Toivon meille kaikille pysyviä plussatuulia.♥️ Mikä toi faceryhmä on? Miten sinne löytää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi odottaminen on kyllä tosi raastavaa. Oletteko ajatelleet mennä hoitoihin? Monelle kun ei mitää syytä löydy kuten ei meillekkään ja tosi pienestä voi olla tärppi kiinni.Plussatuulia sinne myös 😊 Tuota faceryhmää en löytänyt mistä aiemmin kommenteissa puhuttiin, mutta facebookissa on esim. Suljettu simpukka ryhmä jossa on hoidoissa kävijöitä,vahva suositus 👌

      Poista
  9. Otan osaa! Mulla oli juuri samanlainen tilanne joulukuun alussa. Ja viikkotkin olit samat kun sulla. Mulla on ollut joskus ivf hoito, mikä epäonnistui. Heti seuraavalla kk olinkin tullut itse luonnollisesti raskaaksi ja tästä raskaudesta on mulla kotona kasvamassa nyt 6v tyttö. 2,5v takas sain tiedon mun radkaudesta vasta silloin kuin tapahtui keskeenmeno.
    Odotin niin kovasti uuttaa raskautta ja lopuksi se tapahtui. Vlitetavasti taoahtui mullakin se ikävä juttu ja vauva oli kuollut mahassa samoilla vkoilla kun sulla. Oli alusta asti ultrassa vko pienempi raskaus kun kun olisi oikeesti pitännyt olla. Lääkkeet puhtistukseen otin mukaan kotiin vasn ne eka 4kpl minkä laitoin kotona ja siirtyin heti phkks osastolle. Sovittiin heti näin että en tee sitä kotona. Oli paras päätös. En olisi selvinnyt kotona. Haluaisin vielä kerra yrittää tulla raskaaksi mutta ne kaksi keskeenmenoa pelottaa tosi paljon. Toivottavasti tulen vielä kerran raskaaksi ja se pysy loppuun asti ja saisin vielä yhen lapsen. Mutta se tulee olemaan ihan viimeinen kerta. En kestäisi enemmän sitä kokemusta. Henkisesti varsinkin.
    Mutta pidän peukkuja että sun pikkuinen tuõee takas sun mahaan ja kaikki menee loppuun asti niin kuin pitäisi normaalisti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Tosi ikävä kuulla. Kovasti toivon et sielläkin pysyisi kaveri loppuun asti kyydissä.❤

      Poista
  10. Aivan kuin olisin lukenut omaa tekstiäni. Meillä lasta yritetty 2/2017, lapsettomuustutkimuksiin 7/2018, eka plussa luomusti 12/2018 ja keskeytynyt keskenmeno todettu 24.1.2019. Meidän tekonimenä oli "Herne". Varhaisultrakin oli muutaman päivän erolla 30.12., syke näkyi ja kaikki piti olla. Paitsi koko oli meilläkin pienempi kuin arvioitu, tosin itse olin laskenut, että ultran koko vastasi oikeaa tulosta. Nyt torstaina kävin yksityisellä ultrassa, kun oli sellainen olo ettei kaikki ole hyvin ja niukkaa ruskeaa vuotoa oli tullut. Oikeassa olin ja sikiön kasvu oli loppunut 9+1 viikoille. Sain neuvon varata heti ajan terveyskeskukseen, josta saan lähetteen Naistenklinikalle. Odotin 1,5h soittoaikaa terveyskeskukseen ja sain seuraavalle aamulle ajan. Terveyskeskuksen lääkäri teki lähetteen Naistenklinikalle ja sain ajan vasta ensi viikon keskiviikolle! Siis lähes viikko sen jälkeen, kun sykettä ei ultrasta löytynyt. Joka ilta nukkumaan mennessä lasken öitä siihen, että aika on. Joka ilta menen nukkumaan tietäen, että "hernettä" ei enää ole. :(

    Henkisesti ihan kamalaa, kun ei pääse eteenpäin ollenkaan enkä edes tiedä mitä siellä Naistenklinikalla tehdään, kun lääkäri ei kertonut mitään muuta kuin ajan meille. Onneksi mies on tukena.

    Toiveissa olisi tietenkin raskautua mahdollisimman pian kkm:n jälkeen, mutta ovulaatiohäiriön vuoksi luomusti raskautuminen on ainakin hyvin haastavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Ihan kamalaa ja paljon voimia. Miksiköhän yksityiseltä ei suoraan lähetetty sua sairaalaan kuten itse pääsin. En oikein ymmärrä miksi välissä pitää mennä vielä terveyskeskuksen kautta tai ettei sieltäkään pääse suoraan. Luulisi, että tuolla odottelullakin tulehdusriki kasvaa ja onhan tuo henkisesti aivan kamalaa odottelua. Mut ainakin vain ultrattiin naistentaudeilla ja sain kotiin tyhjennyslääkkeet. Kaavintaan ei ollut tarvetta noilla viikoilla vielä jos ei näytä et olisi tulehdus tulollaan. Tsemppiä ihan hirmuisesti ja onnea jatkoon <3

      Poista
    2. Yksityisellä ultraaja sanoi, että lähetteen pitää olla tehnyt lääkäri, ei riitä kätilön tai sairaanhoitajan koulutus siihen. Hän ei voinut siis lähetettä tehdä. Terveyskeskuksessa lääkäri paineli vatsan päältä ja teki alakautta jonkun tutkimuksen, jonka perusteella sain lähetteen Naistenklinikalle. Soitin tänään naikkarille ja kysyin, että millainen se mun huominen aika on ja sain vastaukseksi, että ultra ja hoitosuunnitelman teko. Vastasin kyllä aika napakasti, että mä olen kohta viikon odottanut kotona henkisesti ihan romuna tätä aikaa enkä pääse mitenkään eteenpäin, kun odotusajat ovat näin pitkiä. Eli huomenna ei vielä edes tehdä mitään, suunnitellaan vaan.

      Poista
    3. Okei joo se selventää kun itse olin lääkärin pakeilla. Jos se puhelimessa ei vielä sanonut enempää kun lääkäri lopulta tekee päätöksen. Luulen kuitenkin että huomenna jo tehdään jotain asian eteen. Muuten aika erikoista toimintaa. Tsemppiä ❤

      Poista
  11. Niin surullista mutta tuttua luettavaa... Itselläni todettiin myös keskeytynyt keskenmeno tammikuussa ja vietin synttärini sairaalassa tyhjennyksessä �� Aloin juuri kirjoittamaan blogia kun tuntui että tarvitsee saada näitä ajatuksia ulos. Nämä on vaikeita asioita mutta onneksi on aina toivoa ❤

    VastaaPoista
  12. On jotenkin niin kiva lukea että jollain on ollut jokseenkin samanlaiset kokemukset. Meillä kulunu nyt viikko siitä kun jouduin lanssilla sairaalaan. Rv 8+3. Automaattisesti alkoivat selvittää johtuuko raskaudesta. Gynellä ultratessa alateitse, kyseinen lääkäri ei osannunolla sit yhtään hellävarainen. Sattu niin et hyvä et en potkassu 😅. Uutisena tuli että kohdun ulkopuoleinen raskaushan se oli.. tuli nii siit hoitajasta semmoset vibat et osasko se ny ees kattoo oikein.. entä jos se katto väärin. Edelleen epäilen sitä vaikka jouduin leikkaukseen ja siel se ois viimeistään huomattu. Meillä kans kuukauden päästä päästään yrittää uusiks. En vaa malttais odottaa. Onneks helpottaa se etä pääsee aikasemmin utraan ja pääsee tarkistaa ettei enää uusi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti