Kuvitellut raskausoireet


                                                   Kuvitellut raskausoireet  



Tästä on varmasti monella naisella kokemusta viimeistään, kun alkaa vauvaa yrittämään. Sitä tarkkailee kehoaan niin tarkasti silloin, että yksinkertaisesti mikään ei jää huomaamatta. Ja automaattisesti kun on jotain ”oiretta”, ensimmäisenä miettii olisikohan tämä nyt raskausoire.
Ensimmäisenä vuonna kun raskautta yritti ja vauvakuume oli iso, niin oireita oli jos minkälaista. Hauskinta oli se, että oireet vaihtelivat kierroissa, mutta aina sitä ajatteli olisiko tämä nyt sitä. Ymmärrän tämän tavallaan, koska olihan kaikki ihan uutta eikä tiennyt mitä tuleman pitää. Kyllä sitä aina tiesi, että loogisempi selitys tälle myös löytyy, mutta välillä oli ja on yhä kiva elätellä toiveita.

Oireet” voi tavallaan jakaa kahteen osaan.
On oikeita asioita jotka alitajuntaisesti yhdistää raskautumiseen, kuten kehon normaalitoiminnot, sitten on niitä kuviteltuja ja liioiteltuja oireita.
Oikeita oireita esimerkiksi se, että on lämpöä ja tottakai olet silloin raskaana, koska netissä sanotaan että alkuraskaudessa lämmöt voivat olla koholla. Väsymys kun otit pitkän päivän jälkeen torkut mitä et yleensä tee. Kyllä, silloinkin olet raskaana koska raskaana olevia väsyttää. Unohdit syödä ja verensokerit heittävät. No tottakai tästä tuleva huono olo tarkoittaa jälleen sitä, että saatat olla nyt raskaana. Tissit ovat kipeät, se ainakin kuuluu asiaan. Heräät yöllä käymään pissalla, silloin sä varmasti olet raskaana koska raskaana olevat ei muuta teekkään, kun pissaa! Tai näin olen saattanut kuulla.

Sitten on nämä perus, että olevinaan haistat yhtäkkiä kaiken. Mahassa just oikeasta kohtaa nipisti, kipristi, oli painetta ja milloin mitä, kaikki käy. Oikeita limoja tuli juuri oikeina päivinä ja oikeanlaisena. Tässä vain taivas on rajana, kun mielikuvitus tekee tepposiaan mielelle ja keholle.
Monesti on oikeasti vaikea erottaa, että mikä on vain menkkaoire ja mikä raskausoire. Kuuleman mukaan ovat aika samanlaisia loppujen lopuksi. Ja kaikki edellä mainittu ja tuhat siihen päälle ovat joillekin oikeita raskausoireita, mutta monesti kaikki mahdollinen nippailu ja raskausyökötys loppuu kuin seinään kun menkat alkaa. Ja monessa pieleen menneessä kierrossa missä oli kymmentä oiretta, niin tärppi kierrossa ei ollutkaan yhtään mitään sen kummallisempaa mikä olisi raskauden paljastanut.
Itsellä tuo mieletön tarkkailu on jo taakse jäänyttä ja hyvä niin. Samoin kun se vessassa ramppaaminen ja tarkistelu joko vuoto on alkanut! Ai kamala. Toivottavasti joku muukin myöntää tätä tehneensä. Toki aina, jos on vähän jotain normaalista poikkeavaa niin mielikuvitus käy vilkkaana. Onneksi järki vie voiton. Ja on nuo kaikki mahdolliset raskausoireet tässä hävinnytkin, kun ei niitä mieti täyspäiväisenä työnään.

Vaikka kaiken maailman oireiden tunteminen voi kuulostaa huvittavalta ja sitä se ehkä osittain onkin, on siinä kääntöpuolensa. Kaikki nämä kuvitellut ja vähemmän kuvitellut oireet ovat ajatuksia ja mahdollisia merkkejä onnistumisesta. Kun kuukautiset taas alkavat, pilvilinnat romuttuvat kertaheitolla. Raskausoireita luo varmasti jo pelkkä vauvakuume ja se kehon holtiton kyttäys, mutta oireet kertovat myös innosta ja siitä kuinka palavasti voi jotain ihminen haluta.
Ajattelen että oli ehkä mukavampi ajatella niin, että hei nyt saatan olla raskaana ja jo tämä ajatus itsessään tuo varmasti oireita, kuin olla koko ajan miettimässä sitä että olenko vai enkö ja alkaako menkat vai ei. Sen stressin yritti siirtää viimeisiin kiertopäiviin asti. Tavallaan oireet toivat turvaa ja uskoa sille, että nyt on onnistuttu.

Painotan vielä sitä, että jokaisen keho toimii omalla tavallaan ja tiedän, että kaikki nuo ovat ihan oikeita raskausoireita. Itse olen itselleni kaikki edellä mainitut saanut luotua ilman ainuttakaan raskautta. Ja monesti oireet tulevatkin vähän jälkeen, kun plussa jo tullut, eikä päiviä ennen kuin kuukautisten olisi pitänyt alkaa. Vaikka onhan niitäkin, jotka oireilevat jo tosi aikaisessa vaiheessa.

 Loppusummana voisin sanoa, että näin jälkikäteen ajateltuna ehkä vähän jopa nolottaa ajatella niitä kaikkia tilanteita, jolloin olin varma että nyt ollaan raskaana. Tai se, että olen myös Nikolle niitä vouhottanut. Sen kyllä onneksi tajusin jossain kohti lopettaa kun itsekkin tajusi, että oireeni eivät olleet merkkejä muusta kuin mielikuvituksestani. Nykyään maltillisena elellään ja ensimmäisenä raskausoireena olkoon se, kun menkat jää pois.

Kommentit

  1. Niin tuttua olen jo tottunu tiedostaa et menkatha sieltä tulee. Kyllähä se raskaus mielessä käy voi kumpa nyt olis, mut aina se kylmä totuus tulee ettei kroppa taaskaa toiminu niin ku halusin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä.. Toivotaan, että oikeita oireita saadaan molemmille! :)

      Poista
    2. Senku päivän näkis et ne oireet on ihan totta varmaa menis kaua ennen ku uskoisin :D

      Poista
    3. Hah!Älä muuta sano.. :D

      Poista

Lähetä kommentti