Terveisiä sairastuvalta


Hellurei! Täällä on oltu kipeänä ja sen takia tämäkin postaus tulee vasta nyt. Oikeastaan tasan viikko sitten aamulla, kun heräsin, oli semmoinen tuntu, että mun niskat ovat jotenkin ihan jumissa ja pää ei kääntynyt kauhean hyvin puolelta toiselle. Kävin päivän mittaa peilistä kattomassa, että ei mitään turvotusta kuitenkaan näy ja ajattelin sen olevan joku lihasjumi vain. Torstaina iltapäivästä huomasin, että kaula oli turvonnut tuosta korvan kohdilta suurin piirtein. Turvotus kasvoi siinä illan mittaa ja illalla oli aika kipeänä tämä turvonnut alue ja syöminen oli aika tuskaista. Paikallaan levossa ei tehnyt kipeää, mutta tuo kohta oli aika kosketusarka. Minkä takia muun muassa yöllä heräilin, kun kaula painui tyynyyn. Illalla päätin, että aamulla on pakko kyllä soittaa lääkäriin, ettei tämä mikään niskajumi ole. Turvonnut alue painoi korvaan mikä aiheutti myös kipua korvaan. Itse arvelin, että mulla olisi korvatulehdus tai sylkirauhasentulehdus. 

Aamulla heräsin ja join rauhassa kahvit ennen kuin soitin lääkäriin. Soitin suoraan päksin päivystykseen koska en pöljänä tajunnut, että terveyskeskuksilla on omat päivystyksensä. (Ainakin olevinaan). Sieltä sairaanhoitaja käski minun mennä omaan terveyskeskukseen. Odottelin, että Niko pääsee töistä ja lähdimme näytille. Terveyskeskuksen niin kutsuttu 8-15 auki oleva päivystys ei kuitenkaan tarkoita, että sinne mennään tuosta noin vaan ja suoraan tiskiltä minut käännytettiin kohti päksiä koska heidän hoitajien ajat ovat täynnä. Jep, oli siellä yksi ihminen minun lisäkseni ja tämä niin kutsuttu päivystys olisi ollut vielä melkein puoltoista tuntia auki. En ymmärrä miksi noita kutsutaan edes päivystykseksi, kun samanlaisella ajanvarauksella pääsee, jos pääsee. 


Päksiin mentiin ja ilmoittauduin sairaanhoitajalle. Selitin oireet, jotka olivat aika silminnähtäviä ja hän vain kysyi, että onko ollut hampaissa ongelmaa? Sanoin, että on, mutta korjattu ja tuolta puolelta melkein kuukausi sitten paikattu hammas. Sanoin vielä, ettei tuon kanssa tullut mitään ongelmia tuskin siitä tämä nyt johtuu. No hän lähettää minut eteenpäin hammaspäivystykseen. Hieman ihmettelin tätä, mutta toisaalta olin helpottunut, että ei ainakaan ollut mitään vakavaa. Reilu tunnin odottelun jälkeen oli mun vuoro päästä hoitajan juttusille. Kokeiltiin kaulaa, otettiin lämpö (37,7), tulehdusarvo (7) ja hoitajan kanssa juteltiin siinä niitä näitä. Tuli vielä toinen hoitaja minua katsomaan ja molemmat olivat sitä mieltä, että sylkirauhasentulehdus se siellä minua piinaa. Toinen hoitajista kävi vielä lääkärin luona ja tuli reseptin kanssa takaisin. Viikko antibioottia ja sillä pitäisi hoitua. Molemmat myös ihmettelivät miksi hampaita, tämä ensimmäinen epäili, kun oli niin pitkä aika hoidosta ja hampaassa ei ollut oireita. 


Lääkkeet alkoivat hyvin tepsiä, mutta samalla, kun turvotus hiipui kaulalta, kertyi nestettä toiselle, puollelle kasvoja. Olin pari päivää aika kamalan näköinen, mutta tästäkin soitin ja varmistin, että onko turvotus ihan normaalia, kun muuten olo oli tosi hyvä. Hoitaja ei ollut huolissaan ja käski odotella. Vähän on väsynyt tästä ollut ja tuo hemmetin lääke on vienyt mun ruokahalun niin senkin takia ei ole ollut paljon energiaa juuri mihinkään. Onneksi enää yksi kokonainen päivä kuuria jäljellä ja sitten on toivottavasti parempaan päin. 

Maanantaina oli pientä ohjelmaa luvassa ja onneksi mun turvotus oli edellisestä illasta hieman laskenut. Muuten en olisi kehdannut kotoa paljoa lähteä. Ja huivilla sain osan naamastani hienosti peittoon. Siskoni oli Lahdessa käymässä ja olin luvannut lähteä kaveriksi siskon lapsen lääkäriin. Siskolla on Mehiläisessä luotto lääkäri ja sinne marssittiin aamulla 10 jälkeen. Kummipojalla on ollut vähän maha ongelmaa ja niitä käytiin allergiakokeissa katsomassa. Pikkuinen pärjäsi hienosti ja tuloksetkin ovat jo saapuneet ja ongelma selvillä. Oli kiva käydä vähän muuallakin kuin kotona ja maanantai olikin aikamoinen pakkaspäivä! Muistaakseni huimat -7 astetta. 

Oikeastaan mitään kurjuutta kummempaan ei tällä hetkellä ole tapahtunut. Kumpanakin tulevana viikonloppuna on luvassa synttärit niin on kivaa ohjelmaa luvassa myös. Hyvään saumaan sairastelu niin ei mene pirskeet sivusuun. Nyt on menossa luomukierron loppupuoli ja jos ei ole tärpännyt niin alkaa toinen letrokierto. Ei olla vielä oikein päätetty kokeillaanko letroja 4 vai 6 kiertoa. Mä jatkan löhöilyä paremmalla fiiliksellä, kun on tehty jotain järkevääkin tänään. Mukavaa loppuviikkoa sulle <3

Kommentit