Letrokierto #2

Tervehdys taas ja hyvää maanantaita. Se oisi uusi viikko startannut ja uusi kierto on myös alkanut. Eilen vasta itse havahduin siihen, että on jo marraskuu. Kohta on taas tämäkin vuosi saatu päätökseen. Tulisipa nyt talveksi kunnolla lunta. Olisi paljon parempi, että olisi valoisampaa. Päivät tuntuvat ihan super lyhyiltä, kun puoliviisi alkaa olla pimeää.
Meidän lapsettomuushoidot jälleen etenevät, kun välikierto oli ja meni. Huomenna 6.11 aloitan letrozolen käytön nyt toisen kerran. Olen innoissani tästä ja mielenkiinnolla odotan, tuleeko erilaisia sivuoireita kuin viimeksi. Toivottavasti ei ainakaan pahempia tule. Letroja syön sen viisipäivää ja nyt ei ole mitään tarkistuksia sen suhteen ultralla tai muulla. Vähän taas jännitys tiivistyy kypsyttääkö se jälleen kaksi munarakkulaa! Onneksi tuo tekee paljon kivuliaammat oviskivut, niin pystyy siitä kyllä itse tuntemaan, onko kummallakin puolella. Paitsi, että kävin juuri omakannasta katsomassa viimekäynnin tietoja, ja siellä lukikin, että vasemmalla puolella oli molemmat kypsyneet rakkulat. En tiedä sitten, miten kivut olivat molemmin puolin. On nämä vaan jänniä aikoja. Vielä ehtisi saada toivotun joululahjan ennen aattoa. 


Aiemminkin olen tästä anemiasta ja alhaisesta ferritiinistä täällä puhunut. Tosiaan viimeksi elokuussa katsottiin ferritiini mikä oli naurettavat 18 vain. Olen kokeillut kapseleina 100mg annoksella ja nestemäistä myös. Arvo noussut niin hitaasti, että apteekissa suosittelivat pureskeltavaa tablettia mikä sitten imeytyisi nopeammin ja toivottavasti sitä kautta myös paremmin. Olihan tämä muutaman euron kalliimpi kuin muut vastaavat, mutta kalliimmaksi tulee loppujen lopuksi hakea vajaa kahdenkuukauden välein uusi satsi mikä ei toimi. Osahan on kovastikin sitä mieltä, että raudalla ei ole mitään tekemistä raskautumisen kanssa, mutta musta se on ihan loogista, jos raskaus kuluttaa paljon rautaa niin ei keho raskaudu, jos sitä rautaa ei ole mitä muun muassa istukka käyttäisi. Kyllähän pieni toivo elää, että letrozole+rauta yhdistelmällä tärppi tulisi. Tai sitten, sitä vain koittaa omassa mielessä keksiä tikusta asiaa, että olisi tälle kaikelle joku selvä syy. Se on vain niin hämmentävää, kun on nuori, perusterve ja kroppa toimii kellon tarkasti ja silti mitään ei tapahdu. Kaiken paitsi tuon raudan pitäisi olla just niin optimaalisesti raskautta ajatellen kuin vain olla voi. Mutta onhan meitä selittämättömiä paljon, vaikka se välillä aika kurjaa onkin. Aina yrittää jotain syytä asioille löytää. Mutta keskityn nyt tätä rautaa hoitamaan ja toivotaan, että se tuottaa tulosta. 

Jos laittaa googleen hakusanoja, miten auttaa raskaaksi tuloa tai vastaavaa niin siitä kirjoittaisi, vaikka kirjan. Kaikenlaisia poppakonsteja löytyy, mutta itsellä menee ihan pää sekaisin mitä niiden kanssa pitäisi oikein tehdä. Tuntuu, että pitäisi syödä kaikkia mahdollisia ja mahdottomia ravintolisiä ja tehdä montaa muutakin asiaa. Juoda kamalan makuista greippimehua ja seistä päällään niin siittiöt suorastaan valuvat suoraan oikeaan paikkaan. Itse syön vain monivitamiinia koska se on paljon edullisempi kuin raskaana olevien vitamiinilisä, mutta sisältö aika samantyyppinen. Katsoo, että purkki ei sisällä A -vitamiinia koska sitä lisää ei suositella raskaana oleville. Ja tykkään, kun rauta/vitsku on purutabletti koska tuo lääkkeiden nieleminen on inhottavaa. Myös tuo letro pilleri on mukavan pieni. Tuossa mun purkissa on myös foolihappoa 200mg mikä on tyhjää parempi annos. Tiedän, etten varmasti edes tuota ruuastani saa, joten ihan hyödyllinen on. Annostuksen voi sitten nostaa, jos tärppää. Mitään muita juttuja en syö/tee, että raskaaksi sen paremmin tulisin. Tulee vain kauheat paineet, että tekeekö jotain väärin, jos alkaa noita kaikkia ”ohjeita” toteuttamaan. Kuitenkin kaiken a ja o olisi, että voi hyvin ja panostaa kunnon ruokaan. 

Tämän kierron menkkojen alku oli jotenkin yllättävän kivuton. En ollut turhempia haaveillut niin tiputus pilvilinnoista ei päässyt yllättämään. Yleensä pitää itseään vähän keräillä, mutta nyt ajatukset olivat heti uudessa kierrossa ja siinä, että letroilla jos pääsisi oikeasti jännäämään. Huomaan miten ajatukset menevät ihan laidasta laitaan. Viimeksi olin ihan, että inseminaatioon vaan heti kun pääsee ja nyt on taas kaikki toivo letroissa. 
Tässä linkki videoon, jossa lapsettomuusklinikan lääkäri puhuu ferritiinin vaikutuksesta raskautumiseen. 

 Olisi erittäin kiva kuulla, jos joillain olisi kokemusta tästä, että rauta ei meinaa lähteä nousuun ja onko mahdollisesti ferritiinin nousu auttanut raskaaksi tulossa? Polilla sanoivat, että monia jo rautalisä on auttanut, mutta tiedä sitten onko tämä vain joku pidä pääkylmänä jippo.

Kp 2 ja luottavainen fiilis 💗

Kommentit