Viivästyminen, epäonnistuminen ja hyviä uutisia

Heipparallaa! Kirjoitellaan vaihteeksi hoitojen tilanteesta ettei pääse unohtumaan blogin pääaihe. Viimeksi päivittelin maaliskuun puolessavälissä jälkitarkastuksesta, missä kaikki oli mallillaan. Tosin minulla näkyi kysta minkä suhteen sovittiin, että varaan vielä yhden ultran ennen letrozolin aloitusta ja varmistamme kystan häipyneen.

Minäpä menen sitten ultraan kun kierto alkaa ja sielähän se kysta edelleen oli. Vaikka se oli jo lyyhistymään päin lääkäri katsoi parhaaksi siirtää letrozolin seuraavaan kiertoon. Käsittääkseni syy oli se, että jos samaan aikaan kystan kans syö letroja saattaa kierto mennä sekaisin. Fiksua siis oli pelata varman päälle vaikka pettymys oli aika suuri. Vaikka odottamista oli luvassa vain yksi kierto tuntui se silti todella turhauttavalta. Tammikuussa oli keskenmeno ja nyt huhtikuussa sain lopulta aloittaa uudestaan kuurin. Tuntui,että kohta puolet vuodesta mennyt täysin hukkaan. Kaikella on kääntöpuolensa ja jälkeenpäin on ollut lopulta hyvä, että letrojen aloitus viivästyi ja muutenkin hoidot eivät olleet päällä. Vaikka olisi ollut ihana ajatus ehtiä kertoa iskälle raskaudesta olisi samaan syssyyn pettymys epäonnistumisista ollut ehkä liikaa.

Huhtikuussa reilu puolenkuun paikkeilla sitten vihdoin päästiin etenemään. Söin letrot kp 3-7 ja varasin vaihteeksi ultra ajan kp 11. Ultraan menin hyvillä mielin. Mielessä pyöri eri vaihtoehdot jos letrot ei enää toimikkaan? Limakalvo on huono? Olisiko parempi yksi vai kaksi kypsynyttä munarakkulaa?
Ultrassa kaikki oli oikein kivasti. Limakalvo priimaa ja yksi "kaunis munarakkula" kuten monessa paikassa lääkäreillä on tapana sanoa. Kehu se on pienikin kehu! Alkuun en oikein tiennyt oliko lopulta hyvä, että rakkuloita oli nyt vain yksi. Kaksosia en missään vaiheessa ole toivonut, mutta tuntui, että onko tässä nyt mitään eroa mun omaan kiertoon. Lääkäri kuitenkin vakuutteli, että tilanne on juuri se mihin pyritään. Erittäin positiivista tuossa oli se, että jatkossa saan nyt syödä putkeen lääkkeet ilman välikiertoa.

Kuten arvata saattaa ensimmäinen kierto ei tuottanut tulosta. Fiilis menkoista oli yllättävänkin siedettävä. Nyt kun on kokemus nega- sekä plussakierrosta niin ainakin kuvittelen pystyväni etukäteen vähän päättelemään onko tärpännyt vai ei. Voihan olla ettei pysty ja plussa tulisi täysin ylläri, mutta toisaalta helpompi kun ei ole vaan mielikuvituksen ja toivon varassa ja sitten pettyy. Nyt toimin eritavalla myös miten yleensä. Eli tein raskaustestin kaksi päivää ennen menkkojen olettettua alkamispäivää mikä oli puhdas nega. Yleensä en testejä turhaan tee ja odotan mielummin menkkoja, mutta nyt tuli semmoinen fiilis et tehdään tilanne selväksi kerralla ja ei tarvi turhia haihatella. Tällä kertaa se oli hyvä valinta ja olin ikäänkuin käsitellyt jo valmiiksi epäonnistuneen kierron ennenkuin vuoto oli edes alkanut. Jatkosta en osaa sanoa kummalla linjalla jatkan. Fiiliksen mukaan mennään.


Tänään 21.5 aloitin nyt toisen kuurin! Ultraa ei ole jatkossa eli soitan polille jos raskaustesti näyttää positiivista tai toivottua tulosta ei näillä saada. Nyt tämä kierto mukaan lukien on mulla lääkkeet kolmeen yritykseen. Eli jos hyvin käy syksyyn mennessä ooteltas uutta tulokasta. Me ollaan oikein positiivisilla mielin ja toiveikkaita. Omat möröt välillä kummittelee ja paljon huomaa jossittelevansa mutta nyt mennään päivä kerrallaan ja toivotaan parasta. Nyt on aivan ihanat kelit ja ihanaa että pääsee koko kesän yrittämään ja samalla on muutakin touhua ja tekemistä.


Olisi huippua kuulla missä vaiheessa lukijoiden hoidot menee ja onko tullut onnistumisia? Jos ei julkisesti halua kirjoittaa voi laittaa viestiä esim. Instagramissa @katamariia_ 

Kommentit

  1. En ole tänne aikaisemmin tänne kirjoitellut, vaikkakin olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa. Itse sain joulun alla ensimmäisen keskenmenon. Raskaus saatiin aluille ICSI-hoidon PAS-siirrosta. Tämän jälkeen keväällä on siirretty vielä 2 pakkasalkiota lisää, mutta näistä tuli molemmista negatiivinen tulos. Nyt pakkanen on tyhjä, mutta tässä kuussa kokeillaan hoitoa letrozolien kanssa samalla kun odotellaan julkiselle puolen seuraavaa IVF/ICSI-hoitoa. Me yritetään yhdistää letrozol-hoitoon inseminaatio, jos aikataulujen puolesta onnistuu. Mielenkiinnolla jään siis seuraamaan, että kuinka täällä letrozolien kanssa käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut keskenmenosta :( Jos ei meillä pelkillä letroilla tärppää on myös ajatuksena jos kokeilisi inssiä mahdollisesti myös pelkästään letroilla, se on vielä auki olisiko parempi kokeilla kovempia hormoneja vai pysytyllä letroilla. Kommentoi jatkossanin miten teillä etenee ja toivotaan, että tärppää pian! Saa myös ehdottaa jos on jotain mistä haluisi minun kirjoittavan. Tsemppiä ❤️

      Poista

Lähetä kommentti