Arjen tasapainoilua

Syksy alkaa tässä kovaa vauhtia olla jo. Iltaisin on jo aikaisin pimeää ja kynttilöitä saa taas poltella. Kohta on jo lumi maassa. Ajattelin kirjoitella vähän nyt siitä mitä meidän arjessa on nyt meneillään. Mulla on lähes aina sellainen olo ettei elämässä ole oikein sisältöä, mutta kun aloin listaamaan tätä syksyä ja sen teemoja lista oikein yllätti minut itsenikin.  

Työ nyt on arjen isoin ajanviejä meillä molemmilla. Mulla on liukuvatyöaika, mutta menen töihin aina seitsemäksi ja pääsen puolineljä. Niko on tällä hetkellä nyt ollut muutaman viikon Ruotsissa töissä, mutta vaihtaa lokakuussa ajamaan taksia. Ajoa siis edelleen, mutta vähän kevyempiä päiviä. Mulla on työsopimus 29.10 asti ja en tiedä saako se jatkoa. Olen muutamankin eri työkaverin kanssa siitä puhunut, että milloin asiaa voisi tiedustella, mutta kaikki sanoo, että oikeastaan viikko/kaksi ennen pystyy vasta sanomaan mikä on työn tarve. Sitten taas osa sanoo, että siitä kyllä sanotaan jos jatkoa on, että erikseen ei tarvitse kysyä ja osa sanoo, että sitä kysytään vuokratyöfirmasta ja osa sanoo, että pomolta. Ota tästä nyt sitten selvää mitä tapahtuu. Täytyy lähempänä lokakuun loppua nyt kysellä taas, että mitä teen vai odotanko sanooko kukaan mitään vai ei. 



Raha tilanne on sitten taas uusi kysymys jos työt loppuu. Nyt kahden tuloilla pärjää ihan hyvin ja maksaa hoidotkin, mutta yhden tuloilla tilanne on aivan toinen. Eli hoitojen kannalta ja muutenkin olisi hyvä jos töitä olisi edes hoitojen ajaksi ja sitten mietitään miten tästä eteenpäin pärjätään. Uusi työ ei välttämättä löydy samantien kuitenkaan. 

Koulu on vielä kesken mulla. Juttelin opinto-ohjaajani kanssa työtilanteesta ja, että se on aika epäselvä tällä hetkellä ja sain onneksi lisäaikaa suorittaa opinnot loppuun. Aikataulullisesti pärjään jos viikonloppuisin tekee hieman enemmän ja arkena noin tunti koulua ja etenen riittävällä vaihdilla. Töiden alettua on ollut opettelua aikaisiin aamuihin ja muutenkin ja olen ollut aika väsynyt. Eikä illalla ole ollut jaksamista opiskella vielä päivän päätteeksi. Nyt ajattelin ottaa jonkun kivan kurssin tehtäväksi niin saa taas homman liikkeelle. 

Sitten kolmantena juttuna on tämä blogi. Kuten olen aiemmin maininnut haluisin hirveästi kirjoittaa "ammattimaisesti" tätä aikataulullisesti ainakin pari postausta viikossa. Nyt vain on ollut ideat vähissä tai on paljon aiheet pyörinyt tuon lapsiasian ympärillä ja muita ideoita ei ole oikein löytynyt. Toki nyt kun hoidot taas alkavat niin sen aiheen ympärille varmasti painottuu paljolti postauksia. Eikä toisaalta viitsi väkisin vääntää väliin juttuja vain, että ei nyt jostain syystä saisi olla saman aiheen postauksia useimpia putkeen. 

Ja nyt kun tuli puheeksi niin syksyn yhdeksi tekijäksi tulevat hoidot. Ne alkaa ihan tässä viikon sisällä ja alkaa jo kovasti jännittää. Sen enempää en vielä ole kartalla edes itse, että mitä tapahtuu ja milloin, mutta ensiviikolla kaikki aikataulut selviävät. Käyntejä tulee, pistokset on aikataulutetut, että hoidot tulevat rytmittämään arkea entistä enemmän. 



Semmoista tähän syksylle siis. Samalla tuntuu, että ei mitään ihmeitä ja perus settiä ja toisaalta tuntuu, että olisi kauheasti tekemistä kokoajan. Viikonloput yritän pyhittää ihan vain viikosta palautumiseen ja nautin täysillä kun saa nukkua pitkään. Arjen tasapainottelua vähän. Totuttelua erilaiseen rytmiin. Tykkään kyllä arjesta tällä hetkellä vaikka toisaalta on semmoinen olo, että ei ole kaikki langat käsissä koska on niin monta asiaa mihin en voi tavallaan itse vaikuttaa ja ne etenee ihan omalla painollaan. Ja semmoinen olo, että ei ihan osaa elää vain tätä päivää tai viikkoa kun kokoajan pohtii tulevia hoitoja ja kuinka paljon ne vie aikaa töistä ja miten tunteja pitää korvata. Tai onko kohta enää töitä ja mitä jos ei tms. 

Mitä teidän syksy sisältää?🍁 


Kommentit