IVF kutsuu

Hellou blogi ja hyvää uutta vuotta 2020

Alkuvuosi on sujunut ihan kivasti. Ei varsinaisesti mitään erikoista ole ollut. Jos palataan viimevuoteen niin joulu oli tosi kiva ja onnistunut. Vuodenvaihteen olin kipeänä. 
Hoidot ovat olleet joulusta saakka tauolla, mutta siihen on tulossa pian muutos. 

Muita muutoksisia  on, että Niko palasi takaisin rekka hommiin ja ensimmäistä kertaa säiliöauton pariin. Työ vaikuttaa tosi kivalta, mutta harmiksi nyt on tuo lakko menossa.. Toivottavasti pääsisi pian takaisin hommiin. 

Muuten on ollut aika perusarkea tässä. Äiti on ollut meillä jonkin verran toipilaana erilaisista sappioperaatioista. Sitten alkukuusta oli siskon tuparit jotka oli aivan ihanat. Toisinkuin seuraavan päivän olotila. Olen nyt käynyt jonkin verran enemmän illanvietoissa mitä yleensä. Kun ei ole tarvinnut miettiä kiertopäiviä eikä aikatauluja eikä mitään muutakaan. Olen ollut ihan tavallinen nuori vaan. Mahdollisesti olisi nyt suunnitelmissa käydä vielä laivareissu heittämässä tässä ennen vauvaprojektin jatkoa. Aloitetaan sitten taas tipaton hoitojen lähestyessä. 

Palatakseni varsinaiseen asiaan eli tänään tipahti postissa kutsu polille 16.3.2020 suunnittelukäynnille. JEE. Ollaan aivan hirmu innoissaan tästä. Tiedettiin siis noin jonon pituus, mutta nyt on ihan konkreettinen päivämäärä mitä kohti mennään. Aika tässä jonossa on mennyt ihan yhtä nopeasti kuin kuvittelinkin. 


Instagramissa oon päivitellyt kuulumisia @eksynythaikara. Fiilikset on ollut yllättävän hyviä ja oikeastaan vain yhden kerran on tullut semmoinen paniikki tästä kaikesta, että mitäs jos menee koko homma ihan pipariksi? Muuten en osaa tavallaan hermoilla. Jotenkin luotan siihen, että lääkkeet toimii ja saataisiin hyviä alkioita toivottavasti tarpeeksi. Oon paljon jutellut miehen kanssa tästä mitä on luvassa, mutta voi olla, että käsittää sitten paremmin tuolla suunnittelukäynnillä koko kuvion. On tää vaan aika hurjaa.

Punktio on tietysti yksi jännä asia, mutta olen koittanut verrata sitä synnytykseen, että jos siitäkin on meinannut joskus selvitä niin eiköhän tästäkin kunnialla selvitä. Ainakin kuuleman mukaan siihen saa hyvät kipulääkkeet. Tuolloin 16.3 tiedän kertoa sitten tarkemmin mitä tapahtuu ja millä lääkkeillä. Voisin uumoilla, että Menopurilla jatketaan koska se toimii. Varmat konkreettiset muutokset tulevat siihen, että tulee sitten  matkat Helsinkiin Tilkkaan punktioon sekä siirtoon. Muuten ultrat ja käynnit ovat luojan kiitos Lahdessa. 

Blogi on ollut tosi lapsettomuus painotteinen. Yritän alkaa kehittelemään muitakin aiheita tänne ettei olisi niin yksipuolinen. 

 Jos koet itse lapsettomuutta tai tiedät jonkun joka kokee muista jakaa blogia eteenpäin. Vertaistuki on tärkeää. Tai muutenkin kaikki vauvakuumeilijat tänne hössöttämään.

Ihanaa viikkoa kaikille! 


Kommentit

 1. Hei! Olen seurannut blogiasi jo viime keväästä lähtien. Pakko oli tulla kysymään että onko tuo teidän aika siis jo ivf-hoidonsuunnitteluaika? Me pääsimme jonoon syksyllä ensikäynnin (tai taisi sekin olla hoidonsuunnittelu-nimellä) jälkeen ja nyt jonotettu ekaan hoitoon pian 5kk ja pian on ivf-suunnittelukäynnin aika. Ja meille sanottiin jo jonoon laitettaessa et jonotusaika 5-6kk. Voihan toki olla että ovatkin saaneet purettua jonoja siihen 3-4kk. Tai voiko olla jotenkin eri jonot muista kaupungeista tuleville?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On eroja paikkakunnilla. Oli tiedossa et Lahdessa vain onnekksi 3kk jonotusaika. On ivf suunnittelukäynti kyllä! :)

   Poista
  2. Okei se menee teillä sitten vähän eri jonoilla yms! Kiva lukea teidän hoidosta sitten samoihin aikoihin kun meilläkin toivottavasti ivf alkaa keväällä :)

   Poista
  3. Joo päivittele säkin kommentteihin kuinka sujuu, pidetään peukkuja!

   Poista

Lähetä kommentti